Op zaterdag 9 juni vertrokken we met een aantal gemeenteleden van de Zendingscommissie met de auto naar Antwerpen op weg naar het Bijbelhuis, het project dat we als gemeente al jaren steunen. We waren er geen van allen ooit eerder geweest.

We parkeerden de auto in een parkeergarage bij het winkelcentrum en liepen vanaf daar de straat in waar het bijbelhuis stond. We zagen een mooi oud pand, op de deur stond eenvoudig:  “Bijbelhuis”.

We werden opgewacht door Ernst van Velzen die als coördinator/evangelist met zijn vrouw aan het Bijbelhuis verbonden zijn. Hij had een aantal vaste bezoekers uitgenodigd, om voor ons bezoek langs te komen. Deze mensen komen er geregeld. Er zijn bezoekers die het Bijbelhuis al vanaf het begin  – zo’n  40 jaar – bezoeken. Sommige bezoekers gingen eerst naar de kinderclub en zijn er blijven hangen omdat ze zich er zo thuis voelen. De bezoekers van het Bijbelhuis hebben een heel verschillende achtergrond, vanuit Marokko, Egypte, Libanon, Iran tot en met landen in het verre Oosten als China en de Filipijnen.

In het Bijbelhuis ontmoeten mensen elkaar rondom de bijbel. Ze houden er samenkomsten, kinderclubs, bijbelstudie en vrouwenochtenden.

We krijgen een rondleiding door het grote huis met ‘zijn vele kamers’.  Er is een plek waar vrouwen naailes krijgen, een kamer waar bijbelstudie wordt gehouden, een kamer met een hele verzameling verschillende bijbels, waardoor er voor de meeste bezoekers wel een bijbel in de eigen taal staat.

Na de presentatie van Ernst en de rondleiding gaan we naar buiten. We maken kennis met de buurt waar het bijbelhuis staat. Onze gastheren en vrouwen geven ons een blik op de omgeving, maar ook een blik naar binnen. De gesprekken zijn indrukwekkend.

Dan is het ineens vijf uur en tijd om weer terug te rijden naar Nieuwerkerk. Onderweg wordt er nog over alle indrukken en ervaringen doorgesproken.