Je stopt je kinderen nog eens lekker onder en geeft ze een kus: ‘Welterusten’. Binnen no time slapen ze. Je zou er jaloers op worden. Zelf slaap je slecht. ’s Morgens al heel vroeg lig je wakker. Er maalt van alles door je hoofd: je baan, je gezondheid, geldzorgen. Zou het helpen om met anderen praten? Meestal lucht dat wel op. Of ben je zo iemand die alles zelf wil oplossen? Maar als jij het probleem niet zelf kunt oplossen en er is niemand die er ook van weet, dan is het leven verstikkend.

Een heel andere vraag is of je Gods hand in je leven ziet. Misschien gebeuren de dingen wel omdat God het zo wil. Zou de gedachte dat God je leven leidt, je helpen om beter te slapen en ook om anders te leven? Je nachtrust heeft namelijk alles te maken met je manier van leven overdag. Leef je bewust, dan kun je ook rusten. Word je geleefd, dan is de rust ’s nachts weg.

Hierover willen we nadenken in de Gideonontmoeting van 27 mei op het Kroonkruid.
Vanaf 11 uur bent u van harte welkom. Voorafgaand aan de ontmoeting hebben we een heerlijke brunch voor u klaarstaan. We beginnen deze keer om 12 uur zodat er ruim de tijd is om al het lekkers op te eten. Tot dan!