Wie is Jezus? Wat betekent het geloof in Jezus voor het dagelijks leven? En wat heeft het leven eigenlijk voor doel?

U kunt op verschillende manieren kennis maken met het Christelijk geloof.

1. Bezoek Gideonontmoeting
Acht keer per jaar organiseren we een ontmoeting in de Gideonschool. Vier ontmoetingen vinden plaats op de locatie Kroonkruid, de andere vier in de Brede School Esse Zoom. Tijdens deze ontmoetingen zingen en bidden we met elkaar. Ook doordenken we een wisselend thema.

Specifieke informatie over de gideon ontmoeting kunt lezen bij de betreffende activiteit op de rechterzijde van de webpagina.

We ontmoeten u graag! We willen u aanmoedigen om deze uitnodiging door te geven aan anderen zodat zij ook Jezus mogen ontmoeten. Vanaf 11 uur zijn de deuren open en staat de koffie klaar, we beginnen om 11.30.

2. Doe een basiscursus Christelijk geloof
Daarnaast bieden wij ieder jaar een Alpha-cursus aan. Door deze cursus krijgt u inzicht in de essentie van het christelijk geloof. Gedurende tien weken komen we 12 keer bij elkaar: 11 avonden en een weekend. Het weekend duurt van vrijdagavond tot zaterdagavond en is inclusief overnachting.

Tijdens alle bijeenkomsten komen een aantal vaste onderdelen terug. We eten gezamenlijk. Ook worden er presentaties gegeven over onder meer Bijbel, gebed, het leven van Jezus en het werk dat de Heilige Geest doet.

De eerste avond gebruiken we om kennis te maken en u meer te vertellen over de opzet van de cursus. Tijdens deze avond kunt u besluiten of u deel wilt nemen. Locatie voor deze bijeenkomst is wijkgebouw "De Vluchtheuvel", Kerkgang 3 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Alpha-cursus is vrij toegankelijk. Ook brengen we geen kosten in rekening. Wel is een vrijwillige bijdrage in de kosten voor maaltijden en de overnachting van harte welkom.
Alpha Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een eigen Facebook pagina waarop meer informatie te vinden is.

Vragen? Vragen!
Heeft u vragen of opmerkingen over een van deze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier hieronder.

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.