Doel van de maand juni: Noodhulp Oost-Congo

Deze maand wordt het bedrag van 500 euro voor het doel van de maand, via project 10-27 van de GZB, bestemd voor noodhulp in Oost-Congo. We weten ons als gemeente, via de door de GZB uitgezonden familie Godeschalk, betrokken bij het zendingswerk in Congo.

Inmiddels zijn de onlusten in de regio waar de familie Godeschalk werkt voorbij, maar in  het begin van het jaar was de situatie in Oost-Congo erg onveilig. Er zijn aanvallen geweest op dorpen waarbij huizen werden verbrand en mensen zijn omgekomen.

Zoals altijd werden gewone mensen de dupe van deze situatie. Duizenden mensen zijn naar Bunia (hoofdstad van de provincie Ituri) gevlucht en verblijven daar bij familie of in vluchtelingenkampen.

De GZB wil in deze situatie graag een helpende hand bieden en daarmee iets laten zien van de verbondenheid in het geloof met onze broeders en zusters in Oost-Congo.

De partnerkerk van de GZB in Oost-Congo, de Communauté Emmanuel, wil vluchtelingen in Bunia helpen met voedsel, kleding, medicijnen en Bijbels. Deze kerk heeft haar kantoor in Bunia en zal er voor zorgen dat de hulp bij de juiste mensen terecht komt.

We willen op deze manier de Communauté Emmanuel helpen in het omzien naar de mensen die gevlucht zijn voor het geweld. We vragen u om uw gebed voor dit land waar ook op andere gebieden, denk aan de uitbraak van Ebola, grote zorgen zijn.

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.