Ds. Van Dam heeft bedankt voor het beroep vanuit Hervormd Nieuwerkerk ad IJssel

Zoals vorige week afgekondigd heeft ds. Van Dam een beroep aangenomen naar IJsselmuiden. Hiermee heeft ds. Van Dam bedankt voor het beroep dat wij hebben uitgebracht op hem. Ds. Van Dam heeft aangegeven dat hij zich thuis voelde toen hij eerder deze maand voorging in onze gemeente. Na diverse plezierige ontmoetingen met gemeenteleden en kerkenraad was de conclusie dat ds. Van Dam zich zag functioneren in onze gemeente. Toch heeft ds. Van Dam uiteindelijk ervaren dat hij een andere kant op werd gestuurd door zijn Zender. In dit vertrouwen heeft hij het beroep naar de Hervormde Gemeente van IJsselmuiden aangenomen.

Vervolg beroepingswerk

De beroepingscommissie is afgelopen weer bijeengekomen om het vervolg van het beroepingswerk te bespreken. Omdat diverse predikanten die op onze ‘groslijst’ staan hebben aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een beroep zullen we nu aan de slag gaan met een nieuwe groslijst.
Voor de nieuwe groslijst vragen wij u als gemeenteleden om opnieuw namen in te dienen van mogelijk geschikte predikanten. Het zou fijn zijn als u per predikant kort kunt aangeven waarom u deze predikant geschikt acht. U kunt uw inbreng mailen naar beroepingswerk@hervormdnieuwerkerk.nl of u kunt een briefje achterlaten in de doos die in hal van de Nieuwe Kerk staat. – Uw inbreng ontvangen wij uiterlijk maandag 7 oktober.

Na 7 oktober gaat de beroepingscommissie aan de slag om een advies groslijst samen te stellen. Daarna zal de groslijst worden besproken en vastgesteld in de Wijkkerkenraad en Ambtsdragersvergadering. Het is de wens om nog voor het einde van dit jaar een beroep uit te brengen. Gezien de te doorlopen procedure zal het naar verwachting 2 tot 3 maanden duren voordat er kan worden overgegaan tot het uitbrengen van een nieuw beroep.
Mogen wij rekenen op uw betrokkenheid en gebed?