Sinds het uitbreken van Corona is het aantal hulpvragen bij ‘Zuidplas Helpt’ (Voedselbank) en ‘De  Boodschappenkast’ flink gestegen. De verwachting is dat deze stijging zal doorzetten nu we te maken hebben met een tweede golf van besmettingen. Maar ook vanwege de problemen waar bedrijven dientengevolge nu mee te maken hebben.

In het begin van de crisis hebben we als Diaconie geld ingezameld voor voedselhulp in Zuidplas. Tot voorkort kwamen er nog steeds giften binnen naar aanleiding van deze actie! We zijn zeer dankbaar voor het diaconale hart van onze gemeente. Samen met beide organisaties stemmen we af welke goederen ze op welk moment nodig hebben. Met als doel ze voor langere tijd te kunnen ondersteunen.

Dankdag 2020:

Al jaren wordt er door de Diaconie op Dankdag een “Voedselbankactie” gehouden. Onze gemeente  laat tijdens deze actie steeds merken dat we met elkaar betrokken zijn op de medemens in ons eigen dorp! Vorig jaar was de opbrengst een grote aanhangwagen vol met houdbare spullen. Van het bedrag van ruim € 3.500(!), wat naast deze producten binnenkwam, is rijst gekocht waarmee vele mensen gedurende een langere tijd geholpen werden.

Vanwege alle Coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk is om goederen op de gebruikelijke manier in te zamelen. We willen u daarom vragen, als u in de gelegenheid bent, een bedrag over te  maken via rekeningnummer NL95RABO034.52.14943 van het College van Diakenen onder vermelding van ‘Actie Dankdag’, via onderstaande QR code (betaalverzoek) of via de Chrch-app!

Namens Zuidplas Helpt en De Boodschappenkast alvast heel hartelijk dank voor de structurele hulp die wij als Diaconie namens u kunnen aanbieden!