Het maatjesproject

Binnen onze gemeente kennen we het maatjesproject, waarin jongeren en (wat) oudere gemeenteleden maatje van elkaar zijn.  Jij en u kunnen je nog altijd als maatje opgeven.

Met het maatjesproject willen we dat gemeenteleden van verschillende generaties elkaar ontmoeten. Sterker nog, het is nog leuker als zo échte maatjes ontstaan.
Maatjes die elkaar zo maar even opzoeken en kletsen of misschien serieuzer praten, over geloof of andere belangrijke dingen. Jongeren kunnen leren van de verhalen van ouderen en ouderen kunnen leren van hoe jonge mensen in de wereld staan.
Ouderen kunnen jongeren helpen vanuit hun ervaring of door ze tips te geven in dingen die jongeren meemaken en jongeren kunnen ouderen misschien helpen met praktische dingen.  Misschien komen jullie er samen op om fijne dingen te gaan doen, zoals wandelen of fietsen, vissen, muziek maken, eten koken of naar de dierentuin, wat je maar wilt!
Je kunt al snel veel aan elkaar hebben. Trouwens, hoe en wat en hoe vaak, uiteindelijk bepaal je dat samen.

Voor wie is het maatjesproject bedoeld? Zoals gezegd, voor alle jongeren en voor alle (wat) oudere gemeenteleden. Hoe meer opgaven, hoe meer koppels, hoe beter het is.

Lijkt het je leuk om maatje te worden van een ouder iemand óf lijkt het u juist leuk een jongere als maatje te hebben, meld je aan via maatjesproject@hervormdnieuwerkerk.nl of bij één van de leden van het team.

Het team van Marloes Hoogendoorn, Josien Reijm, Jacqueline Vogel en Jaco van Hoorn begeleiden het maatjesproject. Zij zullen maatjes aan elkaar voorstellen en zij zullen ook een vinger aan de pols houden.

Dus, voor wie is het Maatjesproject? > voor jongeren én ouderen
Waarom? > om iets voor elkaar te betekenen
Wat houdt het in? > je wordt samen maatje, maar hoe, dat bepaal je samen.