Vanaf maandag 13 augustus tot en met zondag 19 augustus gaan we met elkaar op onderzoek uit! Net als vorig jaar staan er die week drie grote witte tenten in Nieuwerkerk, één in Esse (Essepark), één in Dorrestein (bij de Elimschool) en één in de wijk Zuidplas (bij de Gideonschool). Klik op de linkjes hierboven om te lezen wat we allemaal gaan doen in die tenten.

Dit jaar gaan we het één en ander uitzoeken! Er komt in de sketch een journalist langs die op zoek is naar het antwoord op deze vraag: w.. i. d.. m..?

We gaan hem helpen, maar vooral ook samen lekker genieten van allerlei leuke activiteiten. Wat we precies gaan doen, zijn we nog aan het uitzoeken, maar je kunt er op rekenen dat het, net als vorige jaren, weer leuk en gezellig wordt. Je kunt denken aan een slooptafel, zoek maar uit wat er in die elektrische apparaten zit, leuke natuurkundeproefjes, zoek maar uit hoe het werkt, sport en spel, knutselen, samen zingen en luisteren naar een mooi verhaal, knabbel en babbel, te veel om op te noemen.

De toegang is gratis: alle kinderen van 4 t/m 9 jaar zijn daar van harte welkom. Kom je samen met je vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje. Leuk! Want hoe meer kinderen er zijn hoe gezelliger het is!! ( Dus als je 10 bent en je vindt het nog leuk om te komen ben je ook welkom in de Witte Tent…). En als je bij je broertje, zusje vriendje of vriendinnetje wilt zitten, kan dat natuurlijk!

Ken je eigenlijk niemand? Dat is best spannend misschien, maar je komt in een groepje met vaste juffen en/of meesters, bij hen kun je altijd terecht. In je “Knabbel-en-Babbel-groepje” kom je telkens weer terug.

Iedere dag zingen we met elkaar, luisteren naar een verhaal. Natuurlijk is er elke dag een leuke toneelvoorstelling zijn. Na het zingen, het verhaal en de voorstelling is het Knabbel en Babbel-tijd: In je eigen groepje iets drinken en snoepen. Er is dan ook gelijk tijd om even met je eigen juf/meester te kletsen. Gezellig!

Na de Knabbel en Babbel-tijd zijn er allerlei mogelijkheden om actief bezig te zijn. Voor iedereen is er wel wat leuks te doen of te maken!

De ochtenden beginnen om 10.00 uur en duren tot 12.15 uur.

  • Onze nieuwste berichten op Facebook: