Je vindt de tent in de wijk Zuidplas op het plein van de Gideonschool aan het Kroonkruid 107.

We zoeken nog even uit wat we dit jaar wanneer gaan doen, kom over een poosje gerust nog eens langs. Maar, iedere dag wordt vast de moeite, dus zet de datums maar alvast in je (ouders) agenda. Dan hoef je deze week niet te missen. Hieronder zie je wat we vorig jaar deden…

Maandag 7 augustus ben je vanaf 9.30 uur welkom in je in te schrijven. Daarna kun je alvast op ontdekkingstocht en om 10.00 uur starten we gezellig met z’n allen in de grote tent. Daar zingen we met elkaar, luisteren we samen naar een verhaal en daarna is het tijd voor knabbel en babbel, tijd voor iets lekkers en een praatje in je groepje. Daarna is het keuzetijd, en dit jaar nemen we daar nog meer tijd voor. Er is weer van alles te doen, van knutselen met papier of met hout, een leuk balspel, of liever op het springkussen? Spelen met de waterbaan? Het kan allemaal. Kom maar kijken wat je het leukste vindt. We sluiten rond 12.15 uur gezamenlijk af in de grote tent.

Dinsdag hebben de meeste kinderen al een kaartje met hun naam om hun nek, dus start het inschrijven om 9.45 uur, net als de volgende dagen. Je mag een mooie sticker op je kaartje plakken en even spelen. Om 10.00 uur starten we met het liedje welkom, welkom, welkom iedereen! Na het gezamenlijke gedeelte en knabbel en babbel mogen de kinderen van 7 jaar en ouder in groepjes meedoen aan de speurtocht. Met ieder groepje gaat begeleiding mee. Voor de anderen hebben we een leuk programma in en om de tenten, knutselen, spelen, kies maar wat je wilt. Rond 12.15 is het feestje voor deze dag weer afgelopen.

Woensdag gaat het over het touw, ben je benieuwd wie er gered wordt? Kom dan zeker luisteren naar het verhaal. En een touw hebben we ook nodig als we op zelfgemaakte vlotten naar de overkant van de sloot varen. Dat is voor kinderen van 7 jaar en ouder die een zwemdiploma hebben. Eerst gaan we aan de slag met pallets en hout. Heb jij nog een flink stuk piepschuim of lege 2 literflessen van bv melk? Neem die dan gerust mee, des te beter drijft je vlot. Je kunt deze dag een leuke toeter knutselen, dan kan iedereen ons goed horen😊 Lijkt het je leuk om iets met handlettering te doen? Ook dat kan vandaag. Het wordt vast een heel mooie dag!

Donderdag staat de verrekijker centraal, en je kunt er natuurlijk ook een knutselen. Met een verrekijker kun je zien wat ver weg is, iets waar je heen loopt, iets moois in de verte. Zie jij tussen de bomen het einddoel al? Het is iets heel moois! Je kunt oa een bloemstukje maken. Ook staat de slooptafel vandaag weer klaar, altijd een favoriete bezigheid van veel kinderen. Neem gerust een kleine schroevendraaier en een tangetje mee, graag voorzien van een naam, en je zult verbaasd zijn wat er allemaal in bv een DVD-speler zit. Wij zorgen naast veel oude elektrische apparaten natuurlijk ook voor een voorraad gereedschap. Schroef maar open en ontdek!

Vrijdag doen we een groot spel, met veel leuke en lekkere opdrachten. Per groepje kies je steeds een opdrachtkaart, en als je klaar bent ruilen jullie hem weer om voor de volgende. Vanaf 12.00 uur zijn alle ouders, buren, en andere belangstellenden van harte welkom voor de afsluiting met lekkere hapjes en een drankje.  Zo sluiten we de week in Zuidplas al een beetje af, maar gelukkig mag je op zondag ook nog naar de Essetent komen. Daar is de centrale afsluiting van de 3 tenten bij elkaar, en iedereen is daar van harte welkom. Er wordt hier ook een verhaal verteld, waarin het waterflesje centraal staat. We zingen natuurlijk ook het themalied over (T)OP SURVIVAL en na de dienst is er gelegenheid om nog wat te drinken en te eten en te spelen in het Essepark. Je bent bij alle activiteiten van harte welkom!