Doel van de maanden juli – augustus: Youth for Christ Rotterdam

Het doel van de maand juli – augustus waarvoor we als diaconie een bedrag van 500 euro bestemmen is Youth for Christ in Rotterdam. Het stukje hieronder is aangeleverd door de familie Pellegrom uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Hun team draait volledig op giften en donaties waar zij al hun kinder- en jongerenwerk van draaien.

Op slechts 15 km afstand van onze kerk investeert Youth for Christ wekelijks in de levens van jongeren. De cijfers liegen er niet om: 1 op de 3 jongeren voelt zich in Rotterdam structureel eenzaam. 1 op de 10 jongeren is er onzichtbaar, ze hebben geen werk, geen school, geen uitkering en geen hulp. Ze hebben te maken met armoede, geweld, uitzichtloosheid of onveiligheid en daarin heeft 97% van de jongeren geen relatie met God. En daar wil Youth for Christ een verschil in maken. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op, helpen hen om te groeien in elk aspect van hun leven en bieden hen de kans om Jezus te leren kennen. We brengen verandering door onze jongerencentra, communities en sportweken.

Wekelijks zijn wij te vinden met een team van vrijwilligers en medewerkers op de plekken waar de kinderen en jongeren zijn op straat. We sporten met ze mee op de voetbal- en basketbal plekken en lakken de nagels van de meiden in de speeltuinen. We elastieken en schminken er wekelijks op los om zo te investeren in deze groep kinderen en jongeren die dat zo keihard nodig hebben.

Zodra de maatregelen het toestaan komen de kinderen en jongeren wekelijks in onze jongerencentra voor onze activiteiten. De inloopavonden waar de jongeren kunnen poolen, gamen en tafeltennissen en de kinderclubs waar de kinderen aandacht en liefde krijgen, kunnen knutselen en een Bijbelverhaal horen.

Komende zomer zijn we op twee plekken in Rotterdam aanwezig met een dynamische en inspirerende sportweek waarin we delen over Jezus. Door middel van sporten, knutselen, chillen etc. investeren we met een grote groep vrijwilligers in de kinderen en jongeren van Rotterdam.

Wil je meer lezen over het werk wat we doen en ons hart voor jongeren of heb je interesse om mee te doen met ons werk? Bekijk dan onze website www.rotterdam.yfc.nl of volg ons op Instagram via yfc_rotterdam.

Naast het feit dat we als Diaconie een financiële bijdrage willen leveren vragen we u ook om uw gebed voor dit werk onder jongeren in Rotterdam.

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.