Doel van de maand december “Leger des Heils”

Het doel van de maand december, waarvoor we als diaconie een bedrag van 500 euro bestemmen, is: “Het Leger des Heils”

Het Leger des Heils heeft op tal van plaatsen in Nederland korpsen en buurtcentra. Op deze plaatsen worden tal van activiteiten en maaltijden georganiseerd. Soms voor mensen die zelf geen maaltijd kunnen betalen, maar soms ook voor mensen die anders niemand hebben om mee te eten.

De ontmoetingsplekken zijn meerdere dagen per week geopend. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Het belangrijkste is dat de bezoekers van deze activiteiten zelf aan zet zijn. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen, worden door de bezoekers zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie. Doordat iedereen mee kan werken, wordt gewerkt aan verschillende gebieden zoals samenwerking, organiseren en uitvoeren en verantwoordelijkheid nemen. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

De Huiskamer van de Buurt is een laagdrempelige, sfeervolle plek waar iedereen zich welkom mag voelen. Of het nu om een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of om praktische hulp gaat. In de huiskamer van de buurt wordt ook huiswerkbegeleiding en bijles aangeboden. De kinderclub en scouting geeft kleur aan de vrije tijd van vele kinderen.

In de huiskamer ontmoeten we Frits, een weduwnaar met twee kleine kinderen: George en Mira. Hij heeft een slecht betaalde baan waar hij lange dagen maakt en kan geen beroep doen op zijn familie. Gelukkig kan de Huiskamer van de Buurt zijn kinderen helpen met huiswerkbegeleiding en bijlessen. Bij de Huiskamer van de Buurt worden jaarlijks vele mensen als Frits, George en Mira aan een regelmatiger gezinsleven geholpen.

Het zal je maar gebeuren! Door iets wat je overkomt, (psychische) problemen, armoede, verslaving, hoe dan ook, ben je opeens alles kwijt en sta je er alleen voor. Organisaties als het Leger des Heils bieden de allerzwaksten in onze samenleving hoop en helpen hen weer op eigen benen staan, zodat ze weer uitzicht hebben op een betere toekomst. Financiële hulp en ons gebed is hierbij onmisbaar.

Mocht u een reactie willen geven op dit doel van de maand of u kent een goed doel dat mogelijk geschikt is om als doel van de maand gekozen te worden, neemt u dan via onderstaand formulier contact op met de diakenen.Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.