Doel van de maand mei: ‘het Bartiméus Fonds’

Het doel van de maand mei, waarvoor we als diaconie een bedrag van 500 euro bestemmen, is ‘het Bartiméus Fonds’. In onderstaand artikel, wat door ‘Bartiméus’ is aangeleverd, leest u over hun werk.

‘Wij zien het als onze opdracht om net als Jezus barmhartig om te zien naar kinderen die slechtziend of blind zijn.’
Als blijkt dat je kind (bijna) niets kan zien, maak je je grote zorgen. Heeft mijn kind een toekomst? Zal het net als leeftijdsgenootjes kunnen leren, spelen, sporten? Het Bartiméus Fonds is er voor alle mensen met een visuele beperking. Wij halen alles uit de kast om mogelijk te maken dat zij voluit kunnen meedoen in de samenleving. Kinderen hebben onze bijzondere aandacht. Zij zijn het kwetsbaarst en hebben onze zorg het hardst nodig. Wij zien het als onze opdracht om net als Jezus barmhartig om te zien naar kinderen die slechtziend of blind zijn.

Diagnostisch Centrum
Daarom zetten wij ons speciaal voor de allerjongsten in voor onder andere het allerbeste oogonderzoek. Zo hebben we met de steun van onze donateurs de opening van het Bartiméus Diagnostisch Centrum mogelijk gemaakt. Jaarlijks worden hier honderden kinderen met een complexe oogaandoening geholpen met een diagnose en verdere behandeling en begeleiding.

Blijven investeren
Met hun multidisciplinaire, kindgerichte aanpak maken de oogartsen, orthoptisten en klinisch fysici écht het verschil voor de kinderen. Maar dat kan dit bevlogen team alleen volhouden als we kunnen blijven investeren in het diagnostisch centrum. De ruimhartige donatie van de diaconie is dan ook heel welkom.

Essentiele voorzieningen
We besteden dit mooie bedrag aan voorzieningen die essentieel zijn om de oogonderzoeken en diagnoses nóg verder te verbeteren. Zoals specifiek voor kinderen geschikte apparatuur, kindvriendelijke onderzoeksruimtes, oogdruppels die niet prikken, en goede begeleiding van kinderen en ouders tijdens de onderzoeken.

Voorkomen dat een kind volledig blind wordt
Bij kinderen kan een oogaandoening vaak nog alle kanten op. Daarom is het zo belangrijk dat we door eersteklas onderzoek snel kunnen vaststellen wat er aan de hand is, en tijdig met de juiste behandeling kunnen beginnen. Dit kan echt veel betekenen voor de rest van een kinderleven: mogelijk voorkomen we dat een kind volledig blind wordt!

Lees meer in onze nieuwsbrief
Wilt u persoonlijke verhalen lezen van mensen die slechtziend of blind zijn? Abonneer u dan op onze gratis e-nieuwsbrief via onze website bartimeusfonds.nl.    Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.