HULP GEVRAAGD IN LE VIGAN

Nu ds. Serge Regruto en zijn vrouw Christine begin juli zijn verhuisd naar een andere woning is de pastorie (presbytère) in Le  Vigan leeggekomen. In de pastorie zijn 2 appartementen aanwezig die de gemeente in de komende tijd wil gaan gebruiken voor huisvesting van hen die de gemeente en/of het Biblio Café SAS komen ondersteunen. Op de begane grond bevindt zich de gemeentezaal die gebruikt wordt voor veel gemeente-activiteiten. Om goede bewoning van de pastorie mogelijk te maken zijn er verschillende werkzaamheden nodig. Je kunt dan denken aan loodgieterswerkzaamheden (afvoer), geluidsisolatie, warmte-isolatie, timmer/schilderwerkzaamheden, opknappen keuken, onderhoud van de tuin etc.

Naast het opknappen van de pastorie zal na de zomer ook een begin worden gemaakt met de verdere inrichting van het Biblio-Café SAS, een missionair-diaconaal initiatief van de kerkelijke gemeente in het centrum van het dorp. Ook hier is veel werk te doen.

De gemeente is echter klein en kwetsbaar en komt op alle terreinen handen te kort. Ook is er veelal een gebrek aan middelen om dit onderhoud te kunnen realiseren. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die hen willen komen helpen. Ben je een beetje handig en zou je het mooi vinden om van betekenis te mogen zijn voor deze Franse gemeente in hartje Cevennen? Heb je mogelijkheid om alleen of met elkaar in de komende tijd een paar dagen richting Frankrijk te komen om te komen helpen? Neem dan contact met ons op via fclustig@gmail.com. We gaan dan kijken naar de mogelijkheden. Datum en duur van verblijf zijn natuurlijk in verder overleg. We zien uit naar jullie komst!