In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden een aanval gedaan op het hele land. Honderdduizenden Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een van de buurlanden. Anderen kunnen vanwege armoede of ouderdom niet vluchten en hebben geen keus dan in levensgevaarlijke situaties te blijven. 

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om actie. Voor al deze mensen wil de diaconie een noodhulp actie houden waarbij de 1e collecte van zondag 6 maart en de 1e collecte op Biddag van 9 maart bestemd zullen zijn voor lokale partners die de bevolking en vluchtelingen voorziet van hulp.

Met de lokale partners willen wij mensen voorzien van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Wij vragen u om indien mogelijk deze collecte  financieel te ondersteunen. Ook vragen wij om voor de bevolking van de Oekraïne te bidden.

Op deze dagen(6 en 9 maart 2022) kunnen er nog wel steeds houdbare producten worden ingeleverd. Deze zijn wel voor de lokale voedselhulp Zuidplas.