Vanuit de Diaconie werken we samen met andere diaconieën en de burgerlijke gemeente om te helpen bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.
Er komt in het voormalige Rabobank-gebouw een noodopvang voor ongeveer 120 vluchtelingen.
Een aantal jaren terug hebben bij de noodopvang van vluchtelingen uit Syrië veel gemeenteleden hulp geboden. We vertrouwen erop dat u dat weer wilt doen.

Via https://www.stzo.nl/vluchtelingenoekraine  kunt u aangeven waarmee u zou kunnen helpen en op welke dagen u beschikbaar bent.

Hierbij moet u denken aan: Maaltijden/Activiteiten/(praktische) klusjes/Taal/Maatje.

In deze heftige en onzekere tijd kunt u natuurlijk ook privé worden geraakt door bijvoorbeeld extreme (energie)prijsstijgingen. Schroom niet om contact op te nemen met de diaconie! Dit kan via diaconie@hervormdnieuwerkerk.nl

Laten we dit alles biddend voor God brengen!

Hulp nodig vanaf dinsdag 15 maart om te helpen met ontruimen!
Nagekomen is dat er concreet (bij voorkeur) tijdens kantoortijden dinsdag 15 maart (en wellicht dagen erna) hulp nodig is voor ontruimen van het pand. Het gaat echt om sjouwen van spullen die verwijderd moeten worden. Dus spierkracht is wel belangrijk!
Hiervoor wordt gedacht aan 4 vrijwilligers, maar mogelijk zijn er meer vrijwilligers nodig. Dit zal per dag bekeken worden.

Er lijkt momenteel geen noodzaak om eigen materialen mee te nemen.
Mensen die mee willen helpen kunnen zich aanmelden via de link naar het inschrijfformulier van St. ZO!